Pomoc Fundacji - pomoc dzieciom

Przekaż 1% swojego podatku

Chcesz, aby Twoje podatki były lepiej wykorzystywane? Masz dość pazernego budżetu? Skorzystaj z szansy, jaką daje Ci ustawa o działalności pożytku publicznego. Od stycznia 2004 roku polscy podatnicy mogą przekazywać 1% swojego podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego. Czym są takie organizacje? To wszystkie te podmioty, które wyręczają państwo w jego obowiązkach - organizują darmowy wypoczynek dla dzieci i młodzieży, prowadzą kluby sportowe, opiekują się zabytkami, kultywują regionalną tradycją.

Przekazanie części swojego podatku to po prostu najlepsza forma demokracji bezpośredniej - sami decydujemy, na co wydane będą nasze pieniądze. Wyręczamy w tym ministra finansów i nie pozwalamy, by część naszych ciężko zarobionych pieniędzy trafiło nie tam, gdzie byśmy chcieli. Od 8 lat nasze podatki możemy przekazywane również dla Fundacji na Rzecz Zdrowia Dzieci i Młodzieży im. Grzegorza Kolosy. Przez 20 lat z jej oferty skorzystało już ok. 73 tys. dzieci! Gdyby wpłat od sponsorów było jednak więcej, Fundacja mogłaby w większym stopniu dofinansować wypoczynek dzieci, zwłaszcza tych najuboższych. Dlatego tak ważne jest nasze wsparcie.

Przekaż 1% podatku - dowiedz się więcej

Przekaż darowiznę

Fundusze potrzebne na prowadzenie działalności Fundacji pochodzą głównie z darowizn od osób fizycznych i prawnych oraz z dochodów z organizowanych przez Fundację imprez kulturalno-rozrywkowych. Organizujemy również różnego rodzaju akcje charytatywne, mające na celu pozyskanie funduszy na rzecz wypoczynku.

Rachunek bankowy: ING Bank Śląski S.A. Oddział w Katowicach
nr 44105012141000000700016306

Kup "cegiełkę Fundacji" w postaci kalendarza ściennego

Tradycyjnym elementem działalności promocyjnej Fundacji jest wydawanie charakterystycznych kalendarzy ściennych - cegiełek wspomagających naszą działalność, które można nabyć w siedzibie Fundacji.

Zobacz gdzie nas znaleźć

Powiedz o naszej Fundacji swojej rodzinie, znajomym, przyjaciołom

Powiedz o naszej Fundacji swojej rodzinie, znajomym, przyjaciołom - czym więcej znajdzie się osób takich jak Ty, chcących wspomóc Fundację, tym więcej dzieci będzie mogło cieszyć się wspaniałymi wakacjami.

Copyright © Fundacja Kolosy. Wszelkie prawa zastrzezone.
Created by MicroWorks